Overvågning af dit solcelleanlæg

4 grå invertere

Tidligere har vi haft en del overvågningsopgaver for solcelleejere, men vi oplever, der ikke er så mange, som har behovet længere.

Det skyldes at det er blevet standard i de nye invertere og hos firmaerne som producerer dem, at der er indbygget datalogger og webportal, hvor du som solcelleejer kan følge med løbende i, hvad dit solcelleanlæg har produceret og producerer netop nu.

Vi har dog stadig kunder, som ønsker overvågning, måske fordi de ikke selv ønsker at gøre det, eller fordi de ikke kan holde øje selv.

Fronius overvågning

Det er primært de ældre fronius invertere, der mangler overvågningsmuligheden.

Har du en gammel fronius inverter, hvor der ikke er indbygget disse smartweb funktioner, er det ikke helt så nemt at følge strømproduktionen.

Hvis du er ejer af en af disse, og gerne vil kunne følge med, så findes der det man kalder en datamanager, som kan upgradere/supplere de ældre fronius invertere, så du også her vil kunne holde øje med din strøm produktion.

Det er både interessant og vigtigt at følge med i solanlæggets strømproduktion. Det er ærgerligt at miste sin produktion af strøm i en kortere eller især længere periode, så derfor er det godt hurtigt at spotte, der er en fejl, så du kan få handlet på det.

Et er at miste penge på tabt produktion, noget andet er, hvis anlægget ikke producerer i en længere periode, og der er batterier tilsluttet anlægget. Så kan det nemlig, hvis det strækker sig over længere tid, betyde at batterierne bliver ødelagt, og det vil selvsagt blive meget dyrt og nogle rigtig ærgerlige penge at skulle betale.

Hvis du vil se priser og måske købe en datamanager, kan du klikke her

Hvis du gerne vil have os til at varetage tilsyn med dit solcelleanlægs strømproduktion, så  send en mail til info@dansksolcelleservice.dk 

eller ring til el-installatør Jens-Ebbe Nielsen på 30701626.

Evishine